1. kesäkuuta 2015

Toukokuun kooste

Mihin tämä aika oikein menee, nyt ollaan jo kesäkuussa! Toukokuu tuntui menevän todella vauhdikkaasti ohi, vaikka samalla tuntuukin että alkukuusta on jo ikuisuus aikaa. Alkukuusta puissa alkoi näkyä pienen pieniä merkkejä vihreydestä, ja kappas, nyt siellä onkin jo suuret tummanvihreät lehdet. Tämä aika vuodesta on aina aika ihanaa, päivittäin näkee luonnossa tapahtuvia muutoksia ja kesä ikään kuin salakavalasti hiipii oville. On ollut ihanaa aloittaa aamut menemällä parvekkeelle lukemaan kirjaa auringonpaisteeseen. Se o kesä ny!

Toukokuu oli myös yllättävän hyvä lukukuu tällä kertaa. Luin jälleen kerran aika paljon sarjakuvia, mutta tällä kertaa osa niistä oli mangaa, jota en ole lukenut vuosiin. Toukokuun suurin haasteeni oli saada yöpöydälläni notkunutta pinoa pienemmäksi. Pino ei ollut järin suuri mutta sitäkin kauemmin siinä pöydällä ollut, että se alkoi jo ärsyttämään. Tuntui etten ikinä pääse käsiksi suunnittelemiini kesäkirjoihin, varsinkin kun kirjasto veti aina vaan puoleensa. Sain onneksi pinon ihan kivasti pienenemään, eikä siellä taida olla enää kuin kaksi kirjaa odottamassa lukuaan, joista toisen ajattelin aloittaa ihan lähipäivinä/tunteina.
Yhteensä: 12 kirjaa

Kaksi naisten kirjoittamaa kirjaa
Kymmenen miesten kirjoittamaa kirjaa
Neljä kirjaa englanniksi
Seitsemän sarjakuvaa
Kahdeksan kirjastonkirjaa
Kaksi e-kirjaa 
Kolme kotimaista kirjaa
Luetut:

 • Jenna Kostet: Lautturi 199s.
 • Kari Hotakainen: Kantaja 140s.
 • John Green: Paper Towns 305s.
 • Jonathan Hickman: East of West 153s.
 • Nick Spencer: Morning Glories 195s.
 • Tsugumi Ohba: Death Note #1: Ikävystyminen 195s.
 • Tsugumi Ohba: Death Note #2: Yhteys 198s.
 • Tsugumi Ohba: Death Note #3: Kova juoksu 196s.
 • Tsugumi Ohba: Death Note #4: Rakkaus 204s.
 • George Orwell: Vuonna 1984 330s. 
 • Bill Willingham: Fables, Vol. 4: March of the Wooden Soldiers 231s.
 • Lea Patinen: Lykantrophia 175s. 

Sivuja yhteensä: 2 521


Kuukauden parasta antia olivat Greenin Paper Towns ja Orwellin Vuonna 1984. Paper Towns jotenkin vaan kolahti, ihastutti ja nauratti. Vuonna 1984 ei kyllä ihastuttanut eikä naurattanut, mutta oli muuten todella vaikuttava ja erilainen. Fables ei pettänyt taaskaan ja Death Noten pariin oli kiva palata vuosien jälkeen. Yhtään ihan viiden tähden kirjaa ei tällä kertaa tullut vastaan, vaikka eivät nekään kaukana olleet. Onneksi yhtään huonoakaan kirjaa ei tullut luettua, olen aika hyvin osannut vältellä niitä viime aikoina.

Olen oikein tyytyväinen miten paljon ehdinkään tässä kuussa lukea, melkein ihan ennätysmäärä. Tosin ilman sarjakuvia en näihin lukemiin kyllä ikinä pääsisi, vaikkei sillä väliä olekaan. Kiva kuukausi siis takana, toivottavasti kesäkuusta tulee vähintään yhtä kiva! Minun kesäkuuni alkaa ainakin aika kivasti, nimittäin sukujuhlilla ristiäisissä! Kummi meinaa olla jo vähän jännän äärellä...


Toukokuussa en ostanut yhtäkään kirjaa, mutta kirjahyllyni täyttyi silti viidellä kirjalla. Minulla oli nimittäin aikamoinen Hannu Hanhen onni arvonnoissa. Voitin Ullan blogin arvonnoista ensin Hotakaisen Kantajan, ja sen jälkeen vielä uudestaan Holopaisen Ihon alaiset sekä Kauniston Synnintekijän. Kiitos niistä! Sen lisäksi voitin kirjaston arvonnassa Rowlingin Paikka vapaana, mikä oli aika yllätys kun en muistanut osallistuneeni arvontaan. Myös Marika Oksa arpoi kirjoja, joista yksi on matkalla luokseni, mutta lisään sen sitten kesäkuun kirjoihin. Että huhhuh! Näiden lisäksi nappasin kirjaston vaihtolaarista mukaani Paul Austerin New York-trilogia pokkarin.

Kivaa kesää kaikille! :)
 

2 kommenttia:

 1. Melkoinen arpaonni tosiaan! Ja ooh, on tosiaankin upeaa aloittaa aamu auringonpaisteessa parvekkeella, hyvää kirjaa lukien. Toivottavasti aurinkoisia aamuja on luvassa rutkasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, en taida hetkeen kehdata osallistua enää mihinkään arvontaan, tällainen on niin epäsuomalaista! Ja toivotaan tosiaan :) Tämäkin aamu vaikutti alkuun jo hyvälle, mutta sieltä ne sadepilvet sitten tulivat.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3