18. kesäkuuta 2015

Blogistanian lukumaratonin ennakkotunnelmia


Blogistanian viidettä kesälukumaratonia vietetään yhteistuumin 26.6. lukien 24h aikana niin paljon kuin sielu, silmät, hermot, aika ja muu elämä sietää ja antaa periksi. TÄÄLTÄ voit lukea aloituspostauksen sekä säännöt ja ilmoittautua mukaan, emännöitsijäblogina toimii tällä kertaa Hyllytontun höpinöitä. Ylläoleva kuvakin on napattu sieltä.

Itse en ole aiemmin ollut mukana blogistanian yhteisissä lukumaratoneissa, sen sijaan olen kerran aiemmin blogini elinaikana pitänyt oman 12h lukumaratonin. Nyt kun mahdollisuus kerta on, aion ehdottomasti osallistua kokopitkälle lukumaratonille muiden kanssalukijoiden mukana. Tarkkaa aloitusajankohtaa en vielä osaa sanoa, mutta uskoisin että aloitan maratonin joskus perjantain aikana ja jatkan lauantaihin.

Vaan mitäs sitä sitten lukisi tämän maratonin aikana? 24 tuntia on pitkä aika, vaikka toki osa ajasta meneekin ainakin nukkumiseen jos ei muuhun aktiviteettiin. Viimeksi puolet lyhyemmällä maratonillani ehdin lukea mielestäni ihan kivasti, mutta silloin alkua hidasti aika pahasti tylsähkö kirja ja sen parissa puurtaminen. Tällä kertaa toivottavasti lukeminen on siis vielä mielekkäämpää ja toivon mukaan se näkyy sivumäärässäkin. Lukemiseksi ajattelin valita oman hyllyni antimia, lyhyitä kirjoja ja jopa novelleja. Näiden lisäksi saatan hakea kirjastosta muutamia sarjakuvia täytteeksi.

Tässä siis alustava pinoni maratonia ajatellen. Jos tuntuu ettei mikään näistä nappaa, odottaa onneksi kirjahyllyssä lisää vaihtoehtoja. Kaikkia pinon kirjoja en saa luettua tietenkään, mutta on kiva kun on valinnanvaraa. 

* Alexander McCall: Naisten etsivätoimisto nro 1
* Vilja-Tuulia Huotarinen: Valoa valoa valoa
* Antti Leikas: Huopaaminen
* Mathias Malzieu: Sydämen mekaniikka
* Leonie Swann: Murha laitumella
* Alistair Maclean: Kaappaus San Franciscossa
* Claire Castillon: Äidin pikku pyöveli
* Anne Leinonen: Valkeita lankoja

Näistä kaksi alimmaista on novellikokoelmia, joita ajattelin kokeilla jos toimisivat välipaloina, ehkä jopa sarjakuvien sijaan. Macleanin kirja on minulla tällä hetkellä (edelleen) kesken, ja ajattelin varmaan aloittaa sillä koko homman. Nyt kun olen päässyt siinä vauhtiin, juoni on aika mielenkiintoinen. Muut kirjat valikoituivat hyllystä sekä kesäsuunnitelmien mukaan että lyhyen mittansa ansiosta.

Kivaa! Nyt vaan odotellaan oikeaa päivää saapuvaksi ja sitten luetaan. Kaikki mukaan! Onneksi välissä on juhannus, jota lähden viettämään jälleen Keski-Suomeen. Seuraavan kerran tapaamme siis luultavasti vasta maratonin puitteissa, ellen ehdi naputella kirjapostausta sitä ennen, saa nähdä. 

Hyvää juhannusta siis kaikille ja kivoja lukukelejä!

6 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta ja tulevaa maratonia :) Oma elämäni ei tällä kertaa jousta niin paljon, että voisin osallistua, mutta muiden postausten lukeminen ei onneksi ole hullumpi vaihtoehto (lukuvinkkejä, jes!). Lukupinosi kirjoista ainoastaan Valoa valoa valoa on minulle tuttu, mutta se onkin varsin suositeltavaa luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden postausten seuraaminen on onneksi melkein kuin olisi mukana itsekin, vaan ilman väsyneitä silmiä :) Kiva että Valoa valoa valoa on ollut hyvä, ajattelin sen olevan passeli maratonille lyhyen pituuden ansiosta :)

   Poista
 2. Minäkin osallistun lukumaratoniin, saa nähdä mitä siitä tulee, kun olen taas kerran reissussa samana päivänä :D Mutta olenpa samassa paikassa aiemminkin maratoonaillut ja silloin sain ihan hyvin luettua :) Minä ajattelin lähteä mukaan tiiliskivellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiliskivi voisi olla kyllä han hyvä vaihtoehto sekin, tosin itse kaipaan enemmän vaihtelua kirjojen välillä. Toivottavasti ehdit lukea reissusta huolimatta, ehkä tästä tulee jo hyväksi havaittu perinne! :D

   Poista
 3. Itsekkin päätin osallistua samaiseen maratoniin, jos sillä saisi tämän pienoisen lukujumin taltutettua. Itse olen vasta yhden 24h maratonin rykässyt kunnialla läpi, joten aika uusi juttu tämä on minullekkin. Hyvää juhannusta ja maratonia!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kyllä nähdä miten sitä malttaa nukkua tämän maratonin aikana, kun haluaisi käyttää mahdollisimman paljon aikaa lukemiseen. Täytyy katsoa ja kokeilla mikä toimii, ja olla sitten seuraavalla kerralla taas viisaampi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3