17. huhtikuuta 2015

Epäonninen Lennart

Peik Lehtonen, Katja Lehtonen, Milla Paloniemi
Lennart
Like, 2015
112 s.
kirjastolainaHuomasin tämän muutamissa blogeissa, ja halusin ehdottomasti itsekin nähdä mitä kaikkea Lennartille onkaan sattunut. Onni suosi ja kirjastossahan tämä minua pian odottikin. Lennart on siis Katja ja Peik Lehtosen vanha tuttu lapsuudesta. Heidän äidillään oli tapana varoitella lapsiaan, oikeastaan kaikesta mistä nyt voi ikinä varoitellakaan. Äidillä kun oli työkaverina Lennart, joka oli tehnyt juuri niin miten ei saanut ja huonostihan siinä aina kävi. Siis todella huonosti, aika monessa tapauksessa Lennart kuolee, ja aina välittömästi, tai jopa moneen kertaan.

Lennart oli todella hauska, nauroin melkein jokaiselle sivulle, ja vähintään hymähtelin kaikille. Joukossa oli muutamia tuttuja juttuja omasta lapsuudesta, jotka tietysti naurattivat erityisesti. Eikä haitannut vaikkei kaikki omalla kohdalla tuttuja olleetkaan, jo pelkkä Milla Paloniemen piirrosjälki oli sympaattista katsottavaa, ja tarinat olivat kaikki huvittavia. Yksinkertaista huumoria, joka ainakin minuun upposi. Jotkut stripeistä oli myös aika absurdeja, mutta myös sitäkin hauskempia. Vai mitä sanotte kun Lennart on kuollut kaikissa niissä maissa jotka luokitellaan eksoottisiksi? Kerkeävä kaveri tämä Lennart!

Kirja ei ehkä olisi ollut näin hauska ja ihanan sympaattinen ilman noita Paloniemen piirroksia. Lennartista tuli hellyttävä hahmo, jolle vain aika huono-onnisesti kävi kalpaten joka asiassa. Piirrosjälki oli juuri sopivan yksinkertaista, vähän kuin lapsen piirustukset, että se sopi tarinaan oikein hyvin.

Vein kirjan mukanani myös pääsiäislomalle kotikulmille, ja kirja saikin hyvän vastaanoton niin aikuisilta kuin lapsiltakin. Suurta hupia olikin porukalla keksiä lisää tapahtumia joissa Lennartille kävi huonosti. Lennartin sattumuksia sovellettiin myös käytäntöön ja muihin ihmisiin mm. lautapelejä pelaillessa. Lennartista riittää siis hupia kyllä pitkäksi aikaa, kirja on täynnä sellaisia lentäviä lauseita, mitä voi sitten viljellä siellä sun täällä.

Jokainen löyti joukosta omat lempparinsa, kuin myös minä. Palautin kirjan kuitenkin jo kirjastoon, enkä tajunnut ottaa kuvia kirjan sisällöstä ollenkaan. Onneksi muutamissa muissa blogeissa on otettu kuvia sisällöstäkin, käykää kurkkimassa!Arvosana: Neljä kissanpentua

Osallistun Lennartilla Reading Challengen kohtaan 8. A funny book.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3