8. heinäkuuta 2019

KIRJAOSTOKSIA

Vuonna 2018 ostin 11 kirjaa. Koko vuonna. Tein koko ostoksista pitkän postauksenkin joskus, mutta en koskaan julkaissut sitä. Siispä kerron tässä alkuun listauksena, mitä kaikkea tulinkaan hankkineeksi hyllyyn edellisenä vuonna. Ihan vaan, että on joku käry itsellä omasta kulutuksestaan tämän harrastuksen parissa, ja koska myöhemmin on sitten kiva täältä katsoa, että milloinkas minä minkäkin kirjan hankin ja josko olisi siis aika ehkä lukeakin se kirja haha. Listaan myös samalla lahjaksi saadut kirjat, joita on kolme, plus yksi arvontavoitto. Sitten voidaan siirtyä vuoteen 2019 ja sen puolen vuoden ostoksiin.

Vuonna 2018 ostetut ja saadut kirjat:

Sarjakuvat:

Sarah Andersen: Sarah's Scribbles: Herding Cats 
Marjorie Liu: Monstress, Vol. 1
Rick Remender: Low, Vol. 1
Brian K. Vaughan: Saga, Vol. 7, 8 & 9

Romaanit:

Dan Brown: Alku
Claire Castillon: Pieni sydän jaksaa rakastaa
Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät (arvontavoitto)
Pajtim Statovci: Tiranan sydän
Maria Turtschaninoff: Maresi & Naondel

Tietokirjat:

Giulia Enders: Suoliston salaisuus
Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen
Noituus, magia ja okkultismi: Kuvitettu historia


Näihin viime vuoden vähäisiin ostoksiin olen kyllä tyytyväinen. Silloin en omistanut vielä uutta kirjahyllyä, joten valikoin ostoksiakin aika tavalla, ja suuri osa hyllyyn muuttaneita onkin sellaisia kirjoja, jotka olen jo lukenut. Lisäksi jotenkin sarjakuvat ja tietokirjat ovat usein sellaisia kirjoja, joiden oston oikeutan itselleni helpommin. Ne joko vievät vähemmän tilaa tai ovat ehkä sivistyksen kannalta hyviä, joten kyllähän niitä nyt saa hyllyssä olla.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NO NIIN. Nyt kun ollaan muisteltu yli vuoden takaisia ostoksia onkin hyvä hypätä jo tähän vuoteen ja katsoa mitä kaikkea tämän puolikkaan vuoden aikana on tullut hyllyyn hankittua. Jos viime vuonna ostin koko vuonna vain 11 kirjaa, niin tänä vuonna tuo määrä on jo nyt ylittynyt, sillä tämän hetken ostoksia on kertynyt jo 17 kirjan verran. Asiaan saattaa vaikuttaa uusi kirjahylly, joka tosin on jo täynnä hups. Se on kuitenkin puolta pienempi mitä toinen hyllyni, ja kaikki aiemmin päällekäin pinotut kirjat ovat päässeet nyt paremmille paikoille, joten ihan käsistä tämä ei sentään ole lähtenyt. Katsotaan mitä loppuvuodesta tulee, mutta tässä viimeisimmät hyllyntäyttäjäni!

Vuonna 2019 tähän mennessä ostetut kirjat:

Sarjakuvat:

J.P. Ahonen: Pelinavaus

Romaanit:

Johannes Anyuru: He hukkuvat äitiensä kyyneliin
Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo
Siiri Enoranta: Surunhauras, lasinterävä
Elena Ferrante: Uuden nimen tarina & Kadonneen lapsen tarina
Olli Jalonen: Taivaanpallo
Ian McEwan: Pähkinänkuori
J. S. Meresmaa: Mifongin perintö, Mifongin kadottama & Mifongin lunastama
Jessica Schiefauer: Ester ja Isak
Jessica Townsend: Morriganin koetukset
Maria Turtschaninoff: Maresin voima

Tietokirjat:

Yuval Noah Harari: Homo Deus: Huomisen lyhyt historia
Koko Hubara: Ruskeat tytöt
Robert Lacey: The Crown - Todellinen tarina


Näistäkin kirjoista jopa 7 olen jo aiemmin lukenut mutta halusin ne myös omaan hyllyyn, loput sitten odottavat kiltisti sitä omaa lukuvuoroaan, joka ehkä joskus sattuu niiden kohdalle heh. Kertokaa jos listalta löytyy omia lemppareita, jotka olisi hyvä lukea pikimmiten!

Lisäksi, ostatteko te paljon kirjoja omaksi, ja minkä kirjan olette viimeisimmäksi ostaneet?


Loppuun vielä kuva meidän uudesta perheenjäsenestä Lunasta olkaa hyvät!

IMG_20190708_120654_693

2 kommenttia:

 1. Listaamistasi kirjoista olen lukenut vain Ylpeyden ja ennakkoluulon sekä Hotakaisen kirjan Räikkösestä. Ylpeys ja ennakkoluulo kuuluu suosikkeihini, mutta sen sinä olet varmaan jo lukenut.

  Onnistun aika hyvin pitämään kirjaostokseni jonkinlaisissa rajoissa, koska ostan enimmäkseen kirjoja, jotka olen jo lukenut. Kertaluettavat kirjat saa kirjastosta. Ostan siis kirjoja useimmiten antikvariaateista, viimeisimmäksi Mauriacin Pyhän suudelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös lukenut nuo molemmat lukemasi kirjat, tosin siitä on jo todella monta vuotta aikaa, kun luin Ylpeyden ja ennakkoluulon. Voisi joskus lukea senkin uusiksi! Minäkin pyrin nykyään ostamaan melko vähän kirjoja, nimenomaan sellaisia jo luettuja, jotka haluan hyllyyn, tai sitten jotain, jonka varmasti haluan tulevaisuudessa lukea.

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3