6. tammikuuta 2019

Vanhat ja uudet tavoitteet

Noniin. Joka vuosi teen aina muutaman lukemiseen liittyvän lupauksen tai tavoitteen ensi vuodelle, ja sitten vuosi myöhemmin sitä ihmetellään miten ne pääsikin jälleen unohtumaan ihan täysin. Niin siis myös tälläkin kertaa.

2019-01-06-15-41-13-1-1

Viime vuonna tein lupauksia yrittää, ja yksi niistä oli lukea enemmän oman hyllyn kirjoja. Vuonna 2017 luin siis omasta hyllystä 16 kirjaa, ja viime vuonna juuri ja juuri 10, joten ihan ei mennyt tuo putkeen. Koostetta tehdessäni en alkuun muistanut kuin kaksi oman hyllyn luettua, joten sentään enemmän kuin tuo, mutta aika vähän silti. 

Tänä vuonna aion siis yrittää lukea vähintään tuon 10 omasta hyllystäni, ja mielellään ihan fyysisestä hyllystä eikä vain e-kirjoja. Näin sanoin viimeksikin, mutta viime vuonna en lukenut yhtäkään e-kirjaa, joten tänä vuonna haluaisin lukea myös muutaman niitäkin. Joten ainakin 10 omasta fyysisestä kirjahyllystä plus ainakin pari e-kirjaa, jotka aikalailla kaikki ovat siis sarjakuvia. 

Yritin lukea myös enemmän tietokirjallisuutta (non-fiction), sillä vuonna 2017 luin vain kolme sellaista kirjaa. Ja kappas vaan! Tämän onnistuin ylittämään ja helposti, sillä luin peräti 13 non-fiction -kategoriaan kuuluvaa kirjaa. Olisi kiva lukea tänä vuonna ainakin lähelle samaa määrää, sillä tietokirjat ja omaelämäkerrat kiinnostavat paljon, mutta jäävät usein huomiotta.

Lupasin yrittää myös lukea enemmän iltaisin ennemmin kuin roikkua koneella tai somessa. Noh, tämä ei kyllä toteutunut yhtään ja taisin unohtaa koko asian heti postauksen jälkeen, hups. Mutta tämäkin on mielestäni ihan hyvä tavoite, sillä se rauhoittaisi myös nukkumaan paremmin. Eli olkoot tämäkin vielä uudestaan tämän vuoden tavoite! 

Yhtenä tarkoituksenani oli lukea enemmän nuortenkirjoja, mutta taisin aikalailla lukea saman verran kuin edellisenäkin, eli aika vähän, ihan vain muutaman. Ja oikeastaan niitä olisi edelleen mukava lukea lisää, mutta tämä ei nyt niin haittaa jos en onnistu, sillä ylipäätään olisi kiva lukea enemmän kaikkea. Jos satun lukemaan enemmän nuortenkirjoja kuin viime vuonna niin kiva, jos en, niin ei haittaa.

Viimeinen tavoite oli lukea 50 kirjaa Goodreadsin tavoitteeseen, joka tosiaan ei toteutunut, sillä luin vain 34 kirjaa. Mutta ei se mitään. Tänä vuonna asetin Goodreadsin tavoitteeksi 40 kirjaa, mikä tuntuu jo paremmalta ja saavutettavaltakin. Vuodesta ja varsinkin nyt keväästä on tulossa todella kiireinen ja koulu-painotteinen, joten lukeminen luultavasti jää aika vähälle, mutta täytyyhän siellä joku tavoite olla.

Mitään uusia tavoitteita en siis tänä vuonna aio tehdä (tuon pikku e-kirja-tavoitteen lisäksi siis), sillä näissäkin näyttää olevan ihan jo tarpeeksi haastetta, haha. Kaikki nämäkin ovat kuitenkin ihan mahdollisia ja tavoitettavissa, kunhan vain keskittyisi hieman enemmän ajanhallintaan ja suunnittelemiseen, joten siihen pyrin.

Näiden tavoitteiden lisäksi aion toki tänäkin vuonna osallistua Helmet-haasteeseen, vaikken taaskaan saanut sitä täyteen. Mutta se on niin hauskaa! On mukavaa vähän suunnitella että mikä kirja kävisi mihinkin kohtaan tai pohtia lukemisen jälkeen että käykö kirja mihinkään, kuten yleensä teen. Lista löytyy jälleen tuolta ylhäältä kohdasta 2019 Haasteet. 

Onko teillä jotain erityisiä kirjallisia tavoitteita tälle vuodelle? Olisi myös kiva kuulla jos en ole ainoa joka ei näissä ole onnistunut haha!

8 kommenttia:

 1. Minulla on sama juttu tänä vuonna, eli aion lukea mahdollisimman paljon oman kirjahyllyn kirjoja. Laitoin siitä lukuhaasteen Kirjahyllyn aarteet. Tervetuloa mukaan.
  Aion osallistua toista kertaa Helmet-haasteeseen tänä vuonna. Mikä meni mönkään, hävettää vietävästi, oli lastenkirjahaaste, johon osallistuin, sillä missasin haastekoonnin. Huomasin sen vasta joulukuussa, kun se oli loppunut lokakuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri huomasinkin haasteesi, ja kun kerta tällaisen tavoitteen itselleni laitoin niin samallahan sitä voi siihenkin osallistua :D Minullakin meinaa haasteet aina aloittamisen jälkeen unohtua, mutta Helmet-haaste on sellainen jonka aina muistaa, kun sen suunnittelu on niin mukavaa.

   Poista
 2. Minun viime vuoden haasteeni ja tavoitteeni osin onnistuivat, osin eivät. Näinpä se tuppaa yleensä menemäänkin :D

  Ajattelin tänä vuonna tavoitella 80 kirjan lukemista (viime vuonna luin 87, joten ihan realistinen tavoite), osallistua Helmet-lukuhaasteeseen, lukea enemmän oman hyllyn kirjoja ja enemmän novellikokoelmia. Siinäpä ne, ainoa varsinainen haaste on tuo Helmet-haaste, vaikka siihenkin suhtaudun rennoin mielin. :)

  Hyvää uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin se kyllä tuppaa yleensä menemään! Itse olin aivan varautunut jo siihen, etten onnistunut yhdessäkään tavoitteessa, joten tuo non-fiction-tavoitteen ylitys oikein yllätti itsenikin :D

   Ja hieno määrä luettuja ja tavoitteenakin, itse kun pääsisin tuosta siihen puoleen eli omaan tavoitteeseeni niin olisin todella tyytyväinen! Novelleja minunkin pitäisi lukea kyllä enemmän, mutta en viitsinyt enempää tunkea tavoitteeksi kun noissakin on jo oma hommansa. Omasta hyllystä lukeminen on aika yleistä kyllä varmaan kaikilla, minullakin!

   Ja hyvää uutta vuotta sinullekin! <3

   Poista
 3. Viime vuodelta mun hyllynlämmitäjä pinosta sain luettua vissiin kolme kirjaa. Helmet-lukuhaasteen sain vedettyä loppuun aivan viimemetreillä. Tavoitteena oli lukea 45 kirjaa viime vuonna, sen ylitin leikiten 115 kirjalla. Optimistisesti laitoin tämän vuoden tavoitteeksi 50 kirjaa. :'D

  Muihinkin lukuhaasteisiin osallistuin ja sain kun sainkin ne edes jotenkuten suoritettua. Yleensähän en siis onnistu, vaan unohdan ne onnellisesti.

  Nyt olen ottamassa osaa Helmet-lukuhaasteeseen jälleen, muiden haasteiden ja tavotteiden asettamisten suhteen olen vielä epäröinti vaiheessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole hyllynlämmittäjiin lähtenyt koskaan mukaan, mutta olen aina keväällä listannut oman hyllyni himotuimmat 10 kirjaa, joita sitten koitan lukea vuoden aikana, nyt on vasta pari luettu niistä, mutta vielä on onneksi aikaa :) Helmet-haaste on kyllä kiva, vaikken minä saanut siihen kuin puolet tänäkään vuonna. Sitä on kuitenkin kiva täytellä siitä huolimatta :)

   Ja hieno määrä luettuja, huh! Itse olisin todella tyytyväinen jos pääsisin edes tuohon sinun edellisvuoden tavoitteeseesi :D

   Poista
 4. Mää tein itselleni kirjablogiini 12 kohdan lukuhaasteen ja aion osallistua myös haasteeseen, jossa luetaan oman kirjahyllyn kirjoja. Saa nähä miten tässä käy! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpäs käyn vilkaisemassa tuota lukuhaastettasi! Minäkin päädyin osallistumaan vielä tuohon Kirjahyllyn aarteet -haasteeseen, sillä lukemattomia on hyllyssä jo aikamoinen määrä, reippaasti yli sadan taisi olla luku kun viimeksi laskin haha :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3