2. tammikuuta 2019

Vuosi 2018 paketissa: tilastoja ja parhaat kirjat

Vuonna 2018 luin

♦ 34 kirjaa (vuonna 2017 luin 36 ja jätin kaksi kesken)
♦ 8 126 sivua, eli 239 sivua per kirja.

♦ Lyhin kirja minkä luin oli 40 sivuinen sarjakuva (Hilda ja kivipeikko), ja pisin kirja 475 sivuinen nuorten aikuisten romaani (Mifongin lunastama).

♦ 18 naisten kirjoittamaa ja 16 miesten (oletettavasti)

♦ 10 omasta hyllystä (2 äänikirjaa sovelluksen kautta laskettaneen tähän?)
♦ 2 arvostelukappaletta
♦ 22 kirjastosta

Tavoitteena oli yrittää lukea oman hyllyn kirjoja vielä enemmän mitä edellisenä vuonna, jolloin luin niitä 16, mutta mönkäänhän tuo nähtävästi meni ja kirjasto kutsui aika useasti.

♦ 2 äänikirjaa
♦ 0 e-kirjaa

♦ 19 sarjakuvaa
♦ 2 tarinakokoelmaa
♦ 0 novellikokoelmaa

♦ 13 omaelämäkerrallista/faktapohjaista tietokirjaa (non-fiction)
♦ 8 näistä oli sarjakuvia

♦ Englanniksi luin 11 kirjaa, joista 1 äänikirja ja loput 10 sarjakuvia.
♦ Kotimaisia kirjoja luin myös 11. 


Goodreadsin tilaston mukaan neljä kirjaa sai kolme tähteä ja vain yksi kirja sai kaksi tähteä. Peräti 12 kirjalle annoin täydet viisi tähteä, ja 17 kirjalle neljä tähteä. 

Edelliseen vuoteen verraten ero on aika suuri, sillä vaikka luin vain 2 kirjaa enemmän vuonna 2017, viiden tähden kirjoja oli noista vain 7, ja suurin osa neljän tähden. Nyt nuo menivät melkein tasan. Olin siis selvästi armollisempi kirjoille tänä vuonna, tosin nyt kun mietin taaksepäin, niin ehkä muutama noista viiden tähden kirjoista voisi kyllä tippua neljään tähteenkin, ja taas pari neljän tähden kirjoista voisi nousta viiteen tähteen.

Mitä tulee Goodreadsin lukuhaasteeseen, olin jälleen laittanut tavoitteeksi 50 kirjaa, mutta hiemanhan siitä sitten jäätiin jälleen. Helmet-haasteeseen sain tällä kertaa kohtia täytetyksi tasan puolet eli 25/50, mikä on aika hyvin näin vähällä lukemisella ja suurella sarjakuvien määrällä. En nyt listaile tähän mitkä kohdat tuli täytettyä ja millä kirjalla, ne kaikki näkee tuolta ylhäältä 2018 haasteista.

IMG_20190102_172453_264

Listaan vielä vuoden 2018 Top 3 kirjat ja sarjakuvat, mutten laita näitä mitenkään paremmuusjärjestykseen enää, kaikki listalle pääsevät olivat hienoja lukukokemuksia omalla tavallaan. Niistä, joista ei vielä ole postausta, on ainakin vielä tulossa sellainen.


Top 3 vuoden parhaat sarjakuvat:

Yksi ehdottomasti parhaista oli Mari Ahokoivun Oksi, joka oli niin visuaalisesti että tarinallisesti aivan ihana. Emmi Niemisen ja Johanna Vehkoon Vihan ja inhon internet oli koskettava ja informatiivinen paketti nätissä ulkoasussa. Denis-Pierre Filippin Mikki ja hukkunut meri oli visuaalisesti niin kaunis ja tarinallisestikin hauska ja mukaansatempaava, joten se ansaitsee olla top kolmosessa. 

Top 3 vuoden parhaat kirjat:

Ernest Clinen Armada vei mukanaan alusta saakka, ja oli jotenkin ihastuttava, jännittävä ja niin scifiä että rakastin sitä. Jessica Townsendin Nevermoor: Morriganin koetukset ei ihan alussa vakuuttanut, mutta imi maailmaan sekä tunnelmaan täysin mukaansa, enkä malta odottaa sarjan seuraavaa osaa. Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen oli mahtavasti kirjoitettu elämäkerta tuosta hiljaisesta jäämiehestä, jota fanitan suurella sydämellä.


Lähipäivinä olisi vielä tulossa pieni postaus tavoitteista ja niiden täyttymisistä ja ehkä siellä on muutama tavoite tällekin vuodelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3