25. huhtikuuta 2018

Viikonlopun 24h lukumaraton

Huomasin juuri jonkun Booktube-videon yhteydessä, että Dewey's 24 hour Readathon on jälleen tulevana viikonloppuna, ja koska minulla ei ole mitään aivan täysin mahdottoman tähdellistä tekemistä silloin, ajattelin osallistua mukaan! Maratoneista onkin jo kauan aikaa ja lukeminen on jäänyt viime aikoina niin vähäiselle, että ihan kiva ajatus taas pyhittää kokonainen vuorokausi pääosin sille.

En ole aiemmin juuri tälle 24 tunnin maratonille osallistunut, mutta konsepti on siis täysin sama kuin näissä meidän blogiyhteisön jo tutuiksi tulleissa 24 tunnin lukumaratoneissa, eli yritetään lukea mahdollisimman paljon tuona aikana, kuin mahdollista. Dewey'ssä on kuitenkin se hieman erikoista, että kaikki lukevat maailmanlaajuisesti täsmälleen samaan aikaan, eli omaa aloitusajankohtaa ei voi valita. Suomessa lukumaraton sijoittuu aikavälille lauantai 28.4. klo 15:00 - sunnuntai 29.4. klo 14:55. Tämä sopii minulle oikeastaan juuri täydellisesti, sillä olen kaikki aiemmatkin maratonit aloittanut juuri noihin aikoihin iltapäivästä. Kaikki aloitusajankohdat voi tarkistaa t ä ä l t ä.

Maratonin aikana on ymmärrykseni mukaan erimittaisia lukusprinttejä tiedossa, ja kaiketi jonkinlaisia lyhyitä, jokatuntisia haasteita joita voi suorittaa halutessaan. Lisäksi mukana on kaikille yhteinen haaste, eli tavoitteena on tällä kertaa saada luetuksi yhteisesti miljoona sivua vuorokauden aikana, omat lukemansa sivut voi käydä tuolla itse sivuilla merkitsemässä.

Itse en luultavasti osallistu mihinkään lukusprintteihin tai muihin, vaan pyrin vaan lukemaan niin paljon kuin mahdollista. Päivittelen edistymistä varmaan pääosin twitteriin (jos siis muistan), mutta saatan pitää myös päivittyvää postausta yllä täällä blogin puolella. Ja ehkä jotain myös instagramin puolella, katsoo nyt mihin kaikkialle sitä ehtii vai viekö nämä somet lopulta enemmän aikaa lukemiselta, hah.

20180425_1117151

Ja vielä mitä itse lukemisiin tulee, niin pääosin aion lukea näitä kahta kesken olevaa kirjaa, Ernest Clinen Armada ja Alan Bradleyn Kolmasti naukui kirjava kissa, sekä varmaan lukea siellä täällä jotain yhtä tai kahta sarjakuvaa, as always.

Että sellainen spontaani maraton edessä täällä! Jos joku muukin sattuu olemaan mukana tällä Dewey's maratonilla, niin kertokaa ihmeessä!

2 kommenttia:

  1. Oi oi, onpas sopivaan aikaan tämä maraton... tekisi hirmuisesti mieli osallistua, kun minullakin ovat vapaa-ajan lukuhommat jääneet aika vähiin viime aikoina. Kiitos vinkistä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, mukaan vaan! Kivaa jos en ole ainoa maratoonaaja, vaikka niitä maailmalla muita toki onkin :D Viime aikoina ei tosiaan juuri ole ehtinyt lukea, joten tämä lukumaraton tulee kyllä kieltämättä täydelliseen aikaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3