2. huhtikuuta 2018

Kolmen kuukauden kooste

Koska lukutahtini on tällä hetkellä hyvin hidas, ajattelin että kuukausittaisten koosteiden sijaan on järkevämpää tehdä parin kuukauden luetuista yhteiskooste. Näin näissä on ehkä jotain luettavaakin, ja toisaalta kolmen kuukauden kooste on aiemmin tuntunut liian pitkältä ajalta muistella taaksepäin.

Niin. Näin kirjoittelin helmikuun lopussa, mutta sitten kiire iski päin kasvoja, ja tässä sitä ollaan, yli kuukausi myöhemmin, saman postauksen parissa, kolmen kuukauden koostetta tekemässä. Noh, ei se mitään, ehkä tästä lähtien kahden kuukauden erissä!

20180402_1741321

Tammikuu meni vauhdilla koulun käynnistyessä jälleen loman jälkeen. Ensimmäiset viikot olivat kuitenkin melko rauhallisia, joten silloin sain keskityttyä aika hyvin kirjoihin. Tammikuusta tuntuu olevan vaan jo niin pitkä aika, etten ihan oikeasti muista mitä silloin tapahtui. Stressi on ollut aika voimakasta, ja huomaan stressatessani unohtelevan asioita ihan päivittäisellä tasolla. Päässä pyörii koko ajan niin paljon hoidettavia asioita ja koulujuttuja, ettei sinne yksinkertaisesti tunnu mahtuvan enää mitään muuta. Tammikuu taisi kuitenkin olla ihan kiva kuukausi, ei silloin varmaan tapahtunut oikein mitään, kun en sitä muistakaan.

Helmikuussa koulua olikin sitten jo rutkasti enemmän ja aikaa kaikelle muulle vähemmän. Niin no, ehkä sitä aikaa olisi kuitenkin ollut sille lukemiselle edes hieman enemmän, jos olisin pitänyt uuden vuoden lupaukseni; eli iltaisin vähemmän somea ja enemmän kirjoja. Vaan jotenkin kiireen keskellä sitä ei jaksa uppoutua niinkin vaativaan tehtävään kuin lukemiseen, vaan aivot kaipaavat täysin nollautumista hölmöjen videoiden tai muun somen parissa.

Maaliskuu olikin sitten vielä tuplasti kiireisempi kuin helmikuu, uskomatonta mutta totta. Työssäoppimisjakso piti kiireisenä aina sunnuntai-iltaan asti, ja sitten alkoikin jo aina uusi viikko. Onneksi tämä pääsiäisloma hieman rauhoitti, vaikka toki kaikki muut, harkan takia huomiotta jätetyt hommat odottivatkin tekijäänsä. Iltaisin olinkin melko väsynyt, joten menin myös sänkyyn aiemmin illalla, ja aina sitä jaksoi lukea kirjaakin vielä jonkin verran. Jotain tuli siis onneksi luettuakin tämän kiireisen, mutta tosi kivan kuukauden aikana. 

Tammi-, helmi- ja maaliskuussa luin:

Kerascoët, Hubert: Beauty (150 s.)
Elena Favilli, Francesca Cavallo: Iltasatuja kapinallisille tytöille (212 s.)
Paco Roca: Wrinkles (100 s.)
J. S. Meresmaa: Mifongin lunastama (517 s.)
Johanna Vehkoo, Emmi Nieminen: Vihan ja inhon internet (147 s.)
Ulla Donner: Spleenish (150 s.)
John Green: Kilpikonnan kuorella (264s.)

Sivuja yhteensä: 1540

Saldona siis seitsemän kirjaa, joista neljä on sarjakuvia, yksi fantasiakirja, yksi nuortenkirja ja yksi lapsille suunnattu tietokirja. Sarjakuvistakin kolme on jonkinlaisia tietokirjoja tai tosikertomuksia.

Kuten näkyy, huimia määriä en ole kolmessa kuukaudessa lukenut, mutta oikeastaan yllättävän paljon verrattuna kiireen määrään. Viimeistä Mifonkia luin koko tammi- ja helmikuun ajan, ja siellä täällä sitten välissä sarjakuvia ja iltasatuja. Maaliskuussa taisin lukea ainoastaan Kilpikonnan kuorella, senkin tosin jo viikko sitten loppuun. Hienoja ja hyviä teoksia lähes kaikki, omalla tavallaan kukin. Kuukausien paras oli ehdottomasti Vihan ja inhon internet, joka kaikkien tulisi lukea. Mifongin lunastama oli myös omanlaisensa tunteikas etappi, sarjan päättyminen on aina hieman haikeaa.

Monen monta postausta olisi vielä kirjoitettavana kaikista näistäkin kirjoista, ja kyllä ne sieltä kaikki ajan kanssa tulevat, viimeistään sitten kesällä, heh. Nyt täytyy hieman vielä skarpata harkka ja kaikki keväälle jääneet tentit sekä muutama kurssi kunnialla loppuun, mutta varovaisesti kai voisi sanoa, että pikkuhiljaa ollaan jo voiton puolella tästäkin lukuvuodesta. Ja kevätkin alkaa olla jo täällä (paitsi koko päivän on pyryttänyt lunta), joten se jos joku nostaa mielialaa välittömästi.

Maaliskuussa kävin myös jälleen jokavuotisessa Tampere Kuplii -tapahtumassa, josta tulin hankkineeksi allaolevassa kuvassa olevan sarjakuvan. Kyseinen sarjakuva on muuten toistaiseksi tämän vuoden ainoa kirjaostos! Vaan onneksi ei kauaa, sillä postissa on jo lisää tulossa.

IMG_20180328_103758_121

Aurinkoista ja kirjarikasta kevättä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3