28. elokuuta 2017

Lukumaratonviikon koonti

Maanantai 21.8.

Tämä oli oikeastaan viikon ainoa päivä, kun tiesin, ettei lukemista tule paljon, jos yhtään. Päivä meni kokonaan ihania ystäviä tavatessa, ja ainoa lukuaika oli menomatkalla bussissa, jossa jatkoin McEwanin Lapsen oikeutta eteenpäin muutaman sivun verran.
Sivuja yhteensä: 10

Tiistai 22.8.

Aika hidas päivä, eikä oikeasaan edes tehnyt mieli lukea, mutta kun kerran istuin alas, luinkin vahingossa tunnin putkeen Lapsen oikeutta. Kirja on hyvä ja nopealukuinen, eikä sillä ole paljon mittaakaan, joten toivottavasti saisin luettua sen pian. Lumilapsikin olisi kiva ehtiä aloittaa tällä viikolla. Mutta katsotaas nyt, lukeminen ei oikein tunnu nyt lähtevän. Ja jos lukeminen ei kerta yhtään maistu, niin en aio väkisinkään yrittää. Jonain päivänä aion ehkä kyllä tietoisesti hakeutua kirjojen pariin vaikka se ei ajatuksena niin maistuisikaan, koska yleensä vain se lukemisen aloittaminen on hankalaa, vaikka lukeminen sitten olisikin ihan kivaa.
Sivuja yhteensä: 60

IMG_20170826_193452_051

Keskiviikko 23.8.

Päivällä tuli tehtyä hieman muita juttuja, mutta illemmalla tartuin jälleen Lapsen oikeuteen ja lukaisinkin sen loppuun. Muuta en kirjan jälkeen enää jaksanut lukea, ei niinkään väsymyksestä tai lukuähkystä, mutta kirjan aihe oli sellainen, että se jäi hieman kummittelemaan mieleen, eikä sen takia tehnyt mieli lukea enää mitään. Henkisesti väsyttävä siis.
Sivuja yhteensä: 187

Torstai 24.8.

Tulin aamulla pohtineeksi että mitä mieltä on oikeastaan pitää tällaista maratonia, jos ei tee mieli lukea. Mutta sitten mietin, että ehkä tämä onkin lähinnä samantapainen juttu kuin aina marraskuussa tapahtuva lukuhaaste, jossa on tarkoituksena lukea vähintään 30 sivua päivässä. Tämänkin pitäisi olla lähinnä itseäni kannustamassa lukemaan enemmän, ja jos saan edes vähän luettua joka päivä, se olisi hieno juttu. Yleensä nykyään kun en välttämättä lue kuin parina päivänä viikossa, jos sitäkään. Joten tästä eteenpäin, ei stressiä!

Tänään luin Hautuukodin loppuun, ja lopulta pidin siitä kovastikin. Illalla aloitin vielä Lumilapsen, joka lähti tosi kivasti liikkelle ja sitä lukikin yllättävän nopeasti. 
Sivuja yhteensä: 326

Perjantai 25.8. 

Tänään ei lukemiselle löytynyt aikaa, tai siis todemmin sanottuna en jaksanut etsiä sille aikaa. Hetken verran luin Lumilasta eteenpäin, ihan vaan muutaman sivun. Kuitenkin edes jotain.
Sivuja yhteensä: 338

20170828_1109271

Lauantai 26.8.

Päivällä kävimme Vapriikissa katsastamassa pelimuseon, olipa hieno! Siellä ja kaupungilla meni siis aikaa, mutta illalla raivasin sitten enemmän aikaa lukeakseni, tuli vähän sellaisen loppukirin fiilis. Luin Lumilasta kivasti eteenpäin, ja luin myös ensimmäisen osan Muumit: Sarjakuvaklassikot II -kirjasta. Muumit olivatkin kyllä ihania, näiden parissa täytyy jatkaa vielä huomennakin. 
Sivuja yhteensä: 463


Sunnuntai 27.8.

Viimeinen lukumaratonpäivä! Päätin tosiaan jatkaa tätä maratonia tänne asti, sillä aloitin sen lopulta  vasta maanantaina. Luin aamupäivällä Muumit loppuun, jonka parissa kyllä viihtyi ja sai nauraa. Onneksi kolmas kirja odottaa myös vuoroaan. Sitten jatkoin hieman pitkin päivää ja iltaa Lumilapsen lukemista. Sitä on ollut kiva lukea silloin tällöin aina muutaman sivun tai yhden luvun verran. Olen päässyt melkein jo puoleen väliin, kirja on ollut tähän mennessä aika ihana.

***

Tähän päättyi siis tämä oma viikon mittainen lukumaratonini. Ei oikeastaan edes tunnu mitenkään lukumaratonilta, kun keskittyi lähinnä lopulta vain siihen, että lukisi joka päivä edes jotain. Mitenkään kovin isoja lukuja en siis saanut kasaan, mutta ei se mitään. Lasken tähän nyt vain tämän viikon sivumäärän, olkoon se viikonlopun lukumaratonin sivumäärä ihan omanaan.

Lopullinen sivumäärä: 558

8 kommenttia:

 1. Joka päivä lukeminenkin on hyvä tavoite. Minäkin otan edes sarjakuvia lukuun, jollei muuta ehdi tai viitsi. Muumit toimivat aina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja olisi kiva pystyä pitämään tätä yllä kouluarjenkin alkaessa, ainakin jonkin aikaa ja niin hyvin kun voi. Sarjakuvat varsinkin on siihen hyvä keino. Ja Muumit toimii kyllä aina!

   Poista
 2. Hassua, miten sitä ei välillä saa luettua, vaikka siitä kuitenkin nauttii. Tällainen lukuviikko toimii varmasti hyvin juuri lukemisen arkipäiväistäjänä. Kävin muuten keväällä myös tutustumassa pelimuseoon ja se on kyllä ihan mahtava paikka! Ensi kerralla pitää vaan varata paljon enemmän aikaa pelien kokeiluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, joskus ei vaan kiinnosta lukea yhtään, vaikka sitten se olisikin kivaa. Siihen arkipäiväistämiseen tämä viikko kyllä auttoi. Ja juu pelimuseossa vierähti kyllä aikaa, ja olisi siellä viihtynyt vielä kauemminkin :)

   Poista
 3. Hienosti olet saanut luettua! Itsekin voisin yrittää nyt taas opiskeluiden pariin palatessa opetella jonkinlaisen kaunokirjallisuusrutiininkin kaiken tentittävän rinnalle, olisi ihana, kun oppisi tekemään aikaa myös viihteellisemmälle lukemiselle. :) Jos joka päivä, edes vähän, niin pysyisi tietty tapa ja imu yllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinpä, ihan sama juttu, koulun ja siihen liittyvän kirjallisuuden ohella pitäisi muistaa lukea muitakin kirjoja, hieman nollata aivoja vaikka edes iltaisin ennen nukkumaanmenoa :)

   Poista
 4. Mullakin välillä lukemisen aloittaminen tuntuu hankalalta, mutta sitten saattaakin lukea pitkänkin pätkän. Täytyy ehkä itsellekin ottaa tavoitteeksi edes vähän lukea päivittäin varsinkin kun syksystä on tulossa kiireinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitäisi useammin patistaa itseään lukemaan, kun lopulta se on kivaa, varsinkin jos on hyvä kirja :) Ja jep, muiden kiireiden ohella olisi varmaan hyväkin rauhoittua hieman päivittäin kirjan ääreen :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3