6. joulukuuta 2016

Syksyn lukemisia ja kuulumisia

Viimeksi tein koosteen syyskuun lukemisista ja nyt olisi vuorossa lokakuun ja marraskuun yhteiskooste. Mihin se syksy oikein katosi? No täällä ainakin kiireeseen ja moneen erilliseen flunssaan. Aivan liian moneen flunssaan, tähän alkaa jo hieman kyllästyä. Nyt alkaa onneksi helpottaa, joten ehkä se tästä. Vitamiinit naamaan niin kyllä se siitä!

Kiirettä on tosiaan pitänyt ihan toden teolla ja blogikin on ollut sen takia aika hiljainen nyt syksyn ajan. Lokakuu oli vielä ihan ok, muutaman postauksenkin ehdin rustata, mutta kun kuukausi vaihtui marraskuulle, jäi kaikki luppoaika kokonaan pois. Niin kirjoittamiselta kuin myös varsinkin lukemiselta. Yhtäkään täysin kirjatonta kuukautta ei kuitenkaan vielä ole ollut, joten se on ollut positiivista.


Lokakuussa sain luetuksi kolme kirjaa. Mukaan mahtui niin sarjakuva, romaani kuin novellikokelmakin. Kaikki kolme olivat miesten kirjoittamia, joukossa myös yksi kotimainen.

Michael Cunningham: Villijoutsenet ja muita kertomuksia (150 s.)
JP Ahonen: Villimpi Pohjola: Valomerkki (104 s. postaus tulossa)
Alan Bradley: Loppusoinnun kaiku kalmistossa (410 s.)

Sivuja yhteensä: 664

Villijoutsenet oli aika kiva novellikokoelma tunnetuista saduista hieman realistisemmalla ja synkemmälläkin otteella. JP Ahonen ei pettänyt taaskaan, Valomerkki oli todella hyvä. Bradleyn uusimman Flavia-kirjan taisin itseasiassa saada päätökseen oikeasti marraskuun puolella, mutta kyseessä oli vain muutamat viimeiset sivut joten olkoon lokakuun listalla. Hyvä jatko jälleen sarjalle tämäkin.

Luin oikeastaan koko lokakuun enimmäkseen tuota Bradleyn kirjaa, aina kun vaan ehdin. Eli aika harvoin, ja kirjan parissa vierähtikin nopeasti kokonainen kuukausi. Ja sitten tuli marraskuu, ja lukemiselle oli vielä vähemmän aikaa. Marraskuussa nimittäin koitti työssäoppimisjakso koulun puolesta, joten lukuaikakin oli aika käsillä. Ainoa hyvä puoli pitkissä bussimatkoissa olikin se, että silloin sai hyvällä omatunnolla lukea. Ja niin myös tein, joka päivä. Aloitin myös marraskuun lukuhaasteen, mutta aika ei vain riittänyt sen ylläpitämiseen.


Marraskuussa luin siis kaksi kirjaa. Toinen oli syksyn uutuus ja toinen lastenkirja, puoliksi kotimaista tekoa. Ja jälleen kerran pelkästään miesten kirjoittamia kirjoja, mikähän siinä oikein on?

Chigozie Obioma: Kalamiehet (336 s. postaus tulossa)
Timo Parvela, Bjørn Sortland: Kepler62: Matka (159 s.)

Sivuja yhteensä: 495

Kalamiehet oli aika huumaava kirja, pidin siitä kovasti. Ja sitä tosiaan luinkin kaikki bussimatkat. Koitan saada tehtyä siitä postauksen mahdollisimman pian, tai no, ainakin ennen joulua. Kepler62-sarjan kolmas osa oli sekin todella hyvä, en malta odottaa jälleen seuraavan pariin pääsemistä!


Koulu on onneksi ihan kohta taputeltu tältä syksyltä, mutta sitä ennen jonkin verran hommaa riittää vielä. Jouluna ajattelin rauhoittua sitten lukemaan oikein urakalla, koko syksyn edestä. Tai se on ainakin nyt päällimmäisenä mielessä, mutta voi olla, että loma menee lähinnä toipuessa syksystä ja nukkuessa. Katsotaan!

Nyt kuitenkin oikein hyvää joulun odotusta ja itsenäisyyspäivää kaikille!

10 kommenttia:

 1. No, joskus kiireet (ja flunssat) vievät mennessään eikä ehdi lukea, mutta siltä ei oikein elämässä voi välttyä. Onneksi kirjat kyllä odottavat, vaikka aina ei itse malttamattomana jaksaisikaan odottaa.... :D

  Minä olen kiireiden keskelläkin toistaiseksi saanut luettua. Olen vaan nyt pitänyt siitä kiinni, että niin kiire ei saa olla, etteikö lukea ehdi. Ehkä se on myös ollut se pakokeino kaikesta. Mutta tiedän, että välillä kun koulujutut yms. painavat päälle, niin sitten ei edes huvita lukea. Huoh.

  Mutta hauskaa joulukuuta ja pian se joulu(loma) tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaippa ne kirjat odottaakin, mutta kun uusia, mielenkiintoisia kirjojakin tulee koko ajan lisää ja lista vain kasvaa eikä mitään kerkeä lukea :D Minäkin olen yrittänyt, että iltaysin jälkeen ei enää mitään koulujuttuja vaan sitten voi tehdä muuta, mutta silti lukeminen on jäänyt. Ja vihdoin kun sänkyyn pääsee niin nukahtaa samantien :D

   Mutta kiitos samoin, kyllä se loma siintää jo horisontissa!

   Poista
 2. Hyvää Itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää Kirsi ja ihanaa joulunodotusta! <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvakollaasit<3 Hyvää itsenäisyyspäivää sinullekin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) (Käynpä tässä samalla blogissasi tutustumassa!)

   Poista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää :)
  Tiia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3