17. elokuuta 2016

Syksyn uudet tuulet

Olen aina pidättäytynyt kertomasta ihan kovin paljoa täällä blogissa itsestäni tai elämästäni, yksityisasioistani. Ajatus siitä että kaikki tietävät ja tuntevat minut ja elämäni on aina tuntunut hieman epämiellyttävälle. Mutta nyt tuntuu siltä että on aika poistua hetkeksi mukavuusalueen ulkopuolelle.

Tuleva syksy nimittäin tuo tullessaan paljon muutoksia, jotka varmasti näkyvät blogissakin asti. Tähän asti olen voinut kirjoittaa tänne aika vapaasti milloin vain, kun on vaan jaksamusta löytynyt. Aikaa on ollut vaikka muille jakaa, sillä olen viettänyt jo jonkin aikaa työttömän elämää. On ollut siis aikaa lukea ja blogata, ihan mielin määrin.

Mutta niin se elämä vaan tuo yllätyksiä ja uusia haasteita eteen. Parin viikon sisällä aloitan nimittäin opiskelun Tampereen yliopistossa, kasvatustieteiden parissa. Varhaiskasvatus ja sen myötä lastentarhanopettajuus on aina ollut haaveammattini, ja jo vuosia olen pyrkinyt sisään yliopistoon sitä opiskelemaan. Ja nimenomaan tänne Tampereelle, kaupunkiin jonne aikoinaan muutin se tavoite mielessäni. Ja niin se lopulta kannatti jaksaa yrittää, vaikka se veikin kauemmin aikaa mitä toivoin.

Kohta alkaa siis urakkani varhaiskasvatuksen parissa, ja sen myötä myös luppoaikaa tulee olemaan huomattavasti vähemmän. Toivottavasti blogiin ei tule liian paljon pitkiä hiljaisia aikoja, mutta uskoisin ettei blogi tästä ainakaan aktiivisemmaksi tule muuttumaan. Täytyy alkupöhinöiden jälkeen yrittää löytää joku hyvä rytmi lukemisten ja bloggaamisten kanssa, ne varmasti toimivat hyvänä tasapainottajana koulun ohella.

Innon ja pelonsekaisten fiilisten kanssa tästä siis jatketaan eteenpäin opiskelijana! Opiskelijana, sitten vuoden 2010. Hurjaa, mutta myös hurjan kivaa. 

31 kommenttia:

 1. Onnittelut, opiskelupaikan saaminen on hienoa! Tsemppiä uusiin tuuliin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, onhan se kyllä hieno asia :)

   Poista
 2. Vau, onnea! Sinnikkyys kyllä palkitaan :)

  Toivottavasti löydät hyvän tasapainon opiskelun ja lukemisen/blogin välille. Itselläni lukeminen oli kyllä hitaampaa opintojen alkuvuosina, jolloin luin siltikin vähintään viitisenkymmentä kirjaa per vuosi, mutta nyt opintojen ehtoopuolella on ollut jo paljon enemmän aikaa. Tosin eipä minulla sitten muita harrastuksia ole pahemmin ollutkaan :D

  Intoa uudenlaiseen arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin nähtävästi lopulta palkitaan :) Voin hyvin kuvitella että tulen olemaan alkuun niin väsynyt etten jaksa lukea, varsinkin jos on menojakin paljon.. Mutta toisaalta ei sitä osaa ihan kokonaan poiskaan jättää että eiköhän se siitä :)

   Poista
 3. Onneksi olkoon, ihan hurjan paljon! Ja tervetuloa alalle, motivoituneita lastentarhanopettajia kaivataan aina! :) Ihana kuulla, että haluat nimenomaan tälle alalle suuntautua, niin moni meistä kun on vaan jollain tapaa ohikulkumatkalla, luokanopettajapuolelle haluava tai muuten vain muualle haikaileva. Toivottavasti opinnot vievät jo alusta asti mukanaan, itse ainakin täällä Helsingissä aikoinaan opiskelleena tykkäsin kovin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos! :) Jep, olen monen monta kertaa huomannut olevani vähemmistössä tämän asian kanssa :D En ole koskaan sulkenut luokanopettajuuttakaan pois, pidän siitäkin valtavasti, mutta enemmän olen aina halunnut sinne pienten pariin.

   Poista
 4. Onnittelut opiskelupaikasta! Sinnikkyys selvästi kannattaa :)

  VastaaPoista
 5. Onnea opiskelupaikan johdosta! :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea ja tsemppiä opiskeluun! Tampere on opiskelijakaupunkina mitä parhain, kaikenlaista pöhinää riittää enemmän kuin ehtii tehdäkään. Nauti tulevasta syksystä ja opiskeluajoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Tampere on kyllä aivan ihana kaupunki, pöhinää varmasti riittää :) Ja varmasti nautin!

   Poista
 7. Onnea opiskelupaikasta ja valtavasti tsemppiä opiskeluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos! :) Tsemppiä varmasti tarvitaan :D

   Poista
 8. Paljon onnea opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
 9. Onnea! Oman toivealan opiskelupaikka on saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep sanopa muuta, jopa aika etuoikeutettua :)

   Poista
 10. Onnea opiskelupaikasta! Itsekin kaipaan opiskelemaan, mutta en yhtään tiedä mitä haluaisin opiskella ja minne hakea. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minulla on kyllä se hyvä puoli että olen aina tiennyt mihin haluan. Onneksi opiskella voi vaikka mitä ja vaikka monestikin jos ei ole aivan varma mihin haluaa :)

   Poista
 11. Hurjasti onnea opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos! Ja samoin sinulle, ollaan yhdessä fukseja! :D

   Poista
 12. Onnittelut ja halaukset opiskelupaikasta ja tsemppiä uusiin haasteisiin! <3

  VastaaPoista
 13. Kovasti onnea uusista tuulista! Kyllä tämä blogimaailma sua odottaa, vaikket kovin aktiivisesti ehtisikään blogata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja niin, tottahan tuo kyllä on :)

   Poista
 14. Onnea opintoihin. Olet valinnut vaativan uran, joten tsemppiä tulevalle lastentarhanopelle <3

  VastaaPoista
 15. Hei hurjasti onnea ja tsemppiä! Miten mahtava juttu!

  Itsellä ainakin bloggaaminen tahtoo jäädä välillä opiskelujen jalkoihin, mutta toisaalta kun kaipaa muuta tekemistä, niin bloggaaminen on juuri se, mikä usein toimii :) Eiköhän se rytmi löydy, vaikka alkuun varmaan onkin aika "nujerrettu" olo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha juu nyt jo kieltämättä hieman tuntuu että miten sitä voi aika riittää enää mihinkään muuhun kun kouluun, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3