3. toukokuuta 2015

Huhtikuun lukemiset ja tekemiset

Toinen luettu, toinen vaiheessa

Ajattelin tehdä nyt ainakin vähän aikaa ihan kuukausittain näitä koosteita, tuntuu helpommalle miettiä näin pienellä välillä mitä tuli luettua ja ostettua, pysyy paremmin perillä. Tai ainakin nyt tuntuu että keskikesällä olisi jotenkin hassua alkaa muistella alkukevättä ja niitä tuntoja.

Huhtikuu alkoi minulla iloisissa merkeissä heti ensimmäisenä päivänä, jolloin minusta tuli kolmatta kertaa täti! Aprillipilasta ei onneksi ollut kyse, vaikka niin aluksi epäiltiinkin. Noin muuten kuukausi on mennyt aika väsyneissä tunnelmissa ja kiireisenä. Onneksi nyt alkaa selvästi olla jo valoisia iltoja ja lämpimiä kelejä. Kyllä se kesä sieltä tulee, huolimatta pienistä räntäsateista siellä täällä. Sain myös vihdoin uuden pyörän aiemman varastetun tilalle, ja pyöräretket ovatkin ilahduttaneet stressin keskellä kovasti.

Kirjallisesti kuukausi oli ihan hyvä, ottaen huomioon kiireet. Luin kauan kesken olleen Baskervillen koiran vihdoin loppuun, kolme oikein hyvää nuortenkirjaa sekä hersyvän hauskan sarjakuvan. Sarjakuvia ei enempää tässä kuussa tullutkaan luettua, sekin taitaa tulla kausittain. Joskus tekee mieli lukea vain ja ainoastaan sarjakuvia, mutta aina ei jaksa tai huvita. Niinkuin muutenkin lukemisen kohdalla taitaa mennä.

Kaikkiaan saldoksi kertyi viisi kirjaa;

Yksi sarjakuva
Yksi naisen kirjoittama kirja
Kolme miesten kirjoittamaa kirjaa
Yksi kirja jossa kirjoittajina on molemmat
Neljä kirjastonkirjaa
Yksi e-kirja
Kaksi kotimaista kirjaa.

Luetut:

Peik Lehtonen, ym: Lennart
Arthur Conan Doyle: Baskervillen koira
Anu Holopainen: Ihon alaiset
Stephen Chbosky: Elämäni seinäruusuna

Sivuja yhteensä: 1079

Kuukauden paras luku oli ehdottomasti Elämäni seinäruusuna, joka kosketti ja ihastutti kovasti. Katsoin luvun jälkeen kirjasta tehdyn elokuvan johon myös rakastuin. Greenin ja Holopaisenkaan kirjat eivät jääneet kauas, pidin molemmista kovin paljon. Baskervillen koira oli kelpo kirja ja yllättävän jännittävä, ja Lennart ihastutti ja nauratti vielä pitkään lukemisen jälkeenkin.

Lisäksi aloitin muutamaakin kirjaa huhtikuun puolella, mutta kiireiden vuoksi pääsin kaikissa vasta alkutekijöihin. Toivon mukaan jatkossa olisi sen verran aikaa, jaksamista ja kiinnostusta, jotta voisi lukea jotain niistä pidemmän pätkän ja päästä kirjaan kunnolla sisälle.

Ostokset:

Eowyn Ivey: Lumilapsi
Michael Cunningham: Säkenöivät päivät
Kati Närhi: Mustasuon mysteeri

Luin viime vuonna Kati Närhen Saniaislehdon salaisuudet sekä Mustasuon mysteerin, ja ihastuin kovasti terävään ja hauskaan Agnekseen. Kahden euron hintalapulla varustettu kirja päätyi siis sen kummempia miettimättä mukaani. Lumilapsi ja Säkenöivät päivät tarttuivat mukaan kirppareilta.

Kivaa lukurikasta toukokuuta!

2 kommenttia:

  1. Onnee tätiytymisen johdosta. :) Onpa muuten kaksi loistavaa kirjaa kuvassa. Elämäni seinäruusuna on lempparini ja Orwelli on yksi parhaista dystopia kirjoista mitä minä olen lukenut. Baskervillen koira pitää lukea jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Onneksi kohta taitaa olla minullakin enemmän aikaa aloittaa tuo Orwell oikein kunnolla, ei ole kivaa pitää sitä kauaa aikaa yöpöydällä niin että on lukenut kirjasta vain 10 sivua. Niihin alkaa ärsyyntyä ja sitten ei pian tee mieli lukea sitä enää ollenkaan. Elämäni seinäruusuna oli kyllä ihana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! <3