18. toukokuuta 2015

Haasteita ja kesälukemista

Kirjakaapin kummitus tehtaili uuden kesäbingon, joka kuulostaa mahtavalta. Viime kesänä Le Masque Rouge-blogin Emilie kyhäsi kirjabingon, jota minäkin yritin omaksi ilokseni täyttää, vaikkei blogia vielä ollutkaan. No, bingoa en kyllä silloin saanut, mutta nyt aion skarpata. Tällä kertaa tarkoituksena on kerätä rasteja bingoruudukkoon kirjojen kansien perusteella. Osallistumisaika on 15.5.-15.8. Täältä voi lukea alkuperäisen postauksen.


Ei siis epäilystäkään ettenkö osallistuisi tähän haasteeseen, kerrankin saa keskittyä varta vasten kansiin ja vieläpä valikoida sen mukaan lukemisensa. Toki yritän sisällyttää lukemani kirjat mahdollisimman moneen haasteeseen, joten mennään ehkä hieman rennommalla otteella. Mutta katsoo miten tästä innostuu.

Tällä hetkellä osallistun siis Goodreadsista lähtöisin olevaan 2015 Reading Challengeen (tai 50 kategorian haasteeseen, ihan millä nimellä sitä haluaa kutsua), Luetaan sateenkaari-haasteeseen ja nyt tähän kirjankansibingoon. Lisään tämän kirjankansibingon tuonne Haasteet-välilehteen, josta voi seurailla edistymistäni eri haasteiden puitteissa.

 • Reading Challengen 50:stä kohdasta olen tällä hetkellä saanut ruksittua 22. Melkein puolessa välissä siis, eli menee ihan hyvin. Olen suunnitellut aika paljon minkä kirjan laitan mihinkin kohtaan, ja myös suunnitelmat näyttää ihan hyvältä. Muutamaan kohtaan en ole keksinyt vielä kirjaa, mutta ehkä nekin sieltä vielä tulee. Ah pelkästään jo se suunnitteluvaihe on niin ihana, melkein oikeastaan parasta koko haasteissa. Minkä lukisi aina mihinkin kohtaan ja saisiko sen yhdistettyä samalla johonkin muuhunkin haasteeseen. Mukavaa.
 • Luetaan sateenkaari-haasteeseen olen tällä hetkellä saanut kaksi raitaa, punaisen ja oranssin. Seuraava raita on keltainen ja siis vuoroon tulee kohta Tarhapäivä. Hyvin tuntuisi siis sekin rullaavan eteenpäin, vaikken hetkeen olekaan raitoja edes miettinyt. Raitoja ei kuitenkaan ole kovin montaa, joten vaikkei sitä hetkeen noteeraakaan, ei haaste tunnu mitenkään ylivoimaiselta. Ja huomasinpa muuten juuri tuota bingoa silmäillen, että Tarhapäivän kannessa oleilee muutamat kengät...

Tällä hetkellä on hyvä fiilis myös lukemisten osalta, lukeminen maistuu ja tekisi mieli lukea kaikkea just-nyt-heti. Ja se on ihan hyvä juttu, varsinkin kun aion tämän kesän keskittyä täydellisesti vain oman hyllyni antimiin. Kirjoja on ihana haalia omaan hyllyyn, mutta kirjasto vetää silti aina puoleensa, jostain mystisestä syystä mitä kukaan ei tiedä. Niinpä ajattelin herätellä jälleen omaa kirjasto-lakkoani, ja yrittää pienentää lukemattomien kirjojen pinoa hyllystäni.

Ja koska suunnitteleminen ja listojen teko on parasta ikinä, olenkin hieman suunnitellut jo kesälukemisiani, haasteet silmällä pitäen, totta kai. Valitsin osan kirjoista ihan fiilispohjalta, ja kuten saattaa odottaa, nämä fiiliksethän saattavat muuttua kesän edetessä. En siis todellakaan pidä tätä pinoa mitenkään lopullisena. Kunhan nyt otin siihen sellaisia mitkä voisi olla kiva lukea kesällä.


Pinossa on kolme kirjaa liittyen Luetaan sateenkaari-haasteeseen, ja aika monta myös jotka saan laitettua kirjankansibingoon (ellen kaikki). Lisäksi minulle on tullut jo tavaksi lukea yksi Irving kesässä, ja ajattelin että tänä kesänä voisi olla hyvä aika lukea Kaikki isäni hotellit. Näiden kirjojen lisäksi (tai Salaisen puutarhan sijaan) ajattelin sen verran rikkoa kirjasto-lakkoani (jo nyt...), että hakisin kirjastosta kaksi viimeistä Anna-sarjan kirjaa joita en ole lukenut. Ne kun ovat täydellistä kesälukemista.

Tämä taitaa olla aika inhimillinen ja realistinen pino kesäksi, vielä kun ei yhtään tiedä mikä aina vie aikaa lukemiselta pois ja mitä kaikkea ohjelmaa sitä onkaan. Lisäksi yöpöydälläni oleilee edelleen kuusi kirjaa, jotka pitäisi lukea ensin pois alta... Vaan toivon mukaan ehdin suurimman osan niistä lukaista vielä tässä kuussa, piakkoin.


Että sellaista täällä tällä kertaa, iloisella mielellä kohti kesää ja lukuhaasteita, lukumaratonkin kummittelisi pian jo mielessä. Onko teillä samat haasteet mielessä, vai kenties vielä jotain muuta? Oletteko jo miettineet kesälukemisia tai muita suunnitelmia? Kertokaa ihmeessä!

6 kommenttia:

 1. Kiva, että sinäkin osallistut bingoon! Tyttökirjat ovat kyllä oivaa kesälukemista, klassikot samoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ehdottomasti, bingoilu on aina kivaa! Ja näin on, tyttökirjat kuuluu kesään. Tosin minulla on niin, että Runotytöt on joululukemista ja Annat kesälukemista.

   Poista
 2. Minusta on bingo sopii kesään, iloista ja vapaata. Saa ihailla kerrankin kansia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, kannet ovat kuitenkin yleensä monille, kuten ainakin minulle, suuri osa lukukokemusta ja tärkeä osa kirjaa.

   Poista
 3. Toiveet, jotka toteutuvat vaikuttaa kirjalle, jonka haluan lukea. Minäkin lähdin tuohon haasteeseen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska sen on Luetaan sateenkaari-haasteeseen vaaleansininen raita, pitäisi minunkin lukea se aika piakkoin, sen jälkeen kun olisi vielä kaksi raitaa suoritettavana.. Voi olla että tässä kuussa en sitä kerkeä lukemaan, mutta toivottavasti ensi kuussa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3