3. toukokuuta 2018

10 oman hyllyn himotuinta 2017: Miten kävi?

Jälleen on se aika vuodesta, kun tulee vuosi täyteen 10 oman hyllyn himotuimman kirjan listauksen kanssa. Perinne taisi lähteä alunperin liikkeelle Katrilta, ja onhan sitä täälläkin jo pari vuotta tehty, vaihtelevin tuloksin. Tarkalleen ihan vielä ei ole vuosi tullut täyteen, mutta ajattelin aikaistaa listojen tekoa ennemmin tähän toukokuun alkuun kuin loppuun. Eli katsotaas miten kävi viime vuoden listan kanssa!

20170518_1252351


Ian McEwan: Lapsen oikeus
John Irving: Minä olen monta
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Sara Gruen: Apinatalo
Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinen
Leena Parkkinen: Sinun jälkeesi, Max

Lihavoidut ja yhtä lukuunottamatta linkatut siis luettu, muut edelleen syystä tai kolmannesta lukemattomana. Tulos, viisi kirjaa kymmenestä, eli juuri kuten vuosi sitten ennustin!

Naparetki, Oryx ja Crake ja Hyvä naapuri olivat kyllä tosin silloin jo ns. varmoja nakkeja, sillä ne olivat olleet mielen päällä jo kauan ja aikalailla jo valikoituneet seuraaviksi lukemisiksi. Myös This One Summer oli helppo valinta, sillä sarjakuvat maistuu aina, ja tiesin tulevani lukemaan senkin. Olen lisäksi iloinen että sain luettua myös Lapsen oikeuden, vaikken siitä lopulta koskaan postausta sitten tehnytkään. Hyvä kirja silti, sellainen parempi kuin keskiverto McEwanin kirja, heh.

Irving, Itäranta, Gruen, Ishiguro ja Parkkinen sitten jäivät lukematta. Osasta tiesin, etten varmaankaan tule niitä lukeneeksi, osan pariin olin kyllä ajatellut pääseväni, vaan en päässyt. Kirja, joka listan lukemattomista eniten harmittaa etten lukenut, oli Irvingin Minä olen monta, sillä kaipasin kesällä kovasti jälleen Irvingin pariin, mutta aikaa ei vain ollut. Ja syksyn tullen into lukea kirja katosi tyystin. Jostain syystä minulla tulee ainoastaan kesäisin hinku lukea Irvingiä, en tiedä miksi.

Uusi lista on jo aikalailla tehty, ja voin paljastaa jo sen verran, että pari lukematonta tältä viime listalta pääsee vielä uudellekin listalle. Onko arvauksia tai kenties jopa toiveita, minkä kirjan siellä kuuluisi olla? Mitään kirjoista en kuitenkaan ole heittämässä pois, ne vaan saavat jäädä hyllyyn vielä hieman pidemmäksi aikaa istumaan ja odottamaan sitä oikeaa aikaa, jos sitä koskaan tulee.

Lähipäivinä luvassa postaus uudesta listasta!
 

6 kommenttia:

 1. Ota Irving mukaan uudestaan! :D Minä olen monta oli eka oma Irving minkä luin ja rakastuin siihen ihan täysin. On lukemisen arvoinen. Tuo Apinatalo kiinnostaa itseäkin, täytyypä laittaa ihan varaukseen kirjastoon niin tulee ehkä luettuakin se sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen monta kyllä kiinnostaa, itse luin aikoinaan ekana Garpin maailman ja rakastuin siihen :D Apinatalokin kuulostaa ihan jännälle, täytyisikin varmaan lukea enemmän muiden ajatuksia siitä niin jospa se kiinnostaisi vielä enemmän :)

   Poista
 2. Pitikin heti tulla vastaavasti vierailulle tänne :D Mutta voi vitsit, viisi kirjaa on todella hyvin! Näistä sun luetuista Naparetki ja Atwoodin kirja kiinnostelisi eniten :) Naparetki itseasiassa on just lainassa kirjastostakin, joten ehkä vihdoin luen sen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi kirjaa on kyllä ihan hyvin, mutta voisi olla enemmänkin :D Ja oi, molempia voin todella lämpimästi suositella, Naparetki oli aivan ihana et kiva jos luet sen, ja Oryx ja Crake kans todella hyvä :)

   Poista
 3. Onpa hauska lukea näitä muiden himottuja ja miten niiden kanssa on käynyt. Puolet on hyvä määrä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisi on aika hyvin juu! Vähän silti kaihertaa, ettei tullut enempää luettua :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3