5. maaliskuuta 2015

Kirjapurkki / Tbr- jar

Olen jossain aiemmassa postauksessa maininnut ohimennen jotain kirjapurkistani. Näitä purkkeja on pyörinyt internetissä jo kauan aikaa, ja viime syksynä päätin minäkin tehdä omani. Kirjapurkki - tai toisella nimellä Tbr-jar eli To be read-purkki - on siis oma pieni haasteeni itselleni. Tarkoituksena on nostaa purkista lappu, jossa on jonkun hyllyssäni pölyttyvän lukuaan odottavan teoksen nimi, ja tämä teos pitäisi sitten seuraavaksi lukea. En kuitenkaan ottanut mitään ajallista sääntöä tähän, esim. että pitäisi kerran kuukaudessa nostaa uusi lappu, vaan lähinnä sitä mukaa mitä kirjan lukee ja halua on, niin uusi lappu nostetaan.

Syy tähän purkkiin on ehkä aika yleinen. Olen nimittäin huomannut, että kirjasto vetää puoleensa paljon enemmän mitä oman hyllyn lukemattomat kirjat, vaikka tiedän omassa hyllyssänikin olevan varmasti suoranaisia helmiä. Tarkoituksena oli lähinnä se, että vähennän kirjaston lainoja ja luen vain oman hyllyn kirjoja, ainakin pääpiirteittäin. Ja oma periaatteeni oli, että jos purkista kerran lappu nostetaan, se kirja myös sitten luetaan, oli mikä oli. Ja aika hyvin olenkin tätä noudattanut omasta mielestäni, vaikka kirjastolakostani olenkin viime aikoina lipsunut.

Annoin itselleni vapauden lainata sarjakuvia ja joitain tiettyjä kirjoja jos ne sattuisivat kirjastossa olemaan. Näitä olivat mm. Mifongin mahti ja Mielensäpahoittajat. Lisäksi pidin purkista hieman myös taukoa äskettäin ja valitsin ihan itse hyllystäni seuraavan kirjan.

Ihme kyllä nostamani kirjat eivät ole juurikaan tuottaneet ongelmia sen kanssa, etteikö hetki tai mielentila olisi oikea, mitä alunperin epäilin. Kaikkiin kirjoihin on lopulta asennoitunut aika hyvin. Irvingin kirjat tosin hieman pelottaa, niihin kun haluaisin juuri oikean mielentilan...

Ja nyt olenkin nostanut seuraavan kirjan purkistani, jota ehdin aloittaa parin sivun verran ennenkuin eräs kirjaston laina kiilasi eteen... Hups. Mutta luen sen kyllä! Kirja on siis Kaappaus San Franciscossa, kirjailijana Alistair MacLean. Kirja on alkujaan mummoni kirjahyllystä ja sen välistä löytyi luultavasti kirjan ostokuitti, joka on vuodelta -79! Kuitti toimittaa virkaansa kirjanmerkkinä, minusta on ihanaa jos kirjojen välistä löytyy jotain tällaisia.


Tähän mennessä purkista nostetut ja luetut kirjat:

Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi
Yösyöttö


Onko teillä omaa kirjapurkkia tai muita samantyylisiä haasteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! <3