4. toukokuuta 2020

2020 ensimmäisen kolmanneksen luetut kirjat

Ajattelin pitkästä aikaa kirjata ihan tännekin ylös mitä olen lukenut tähän mennessä tänä vuonna! Yleensä näitä postataan kyllä vuoden neljänneksien mukaan, mutta koska se meni jo ohi niin mennään sitten kolmanneksilla tämä vuosi! Ja tosiaan olen viimein oikeasti lukenutkin jotain, eikä into ole ainakaan vielä loppunut. Jotain hyvää siis tästäkin poikkeusajasta nähtävästi on, sillä kirjat ja kaikki kirjajutut kiinnostavat ihan eri tavalla kuin vielä esim. viime syksynä.

Luin alkuvuodesta huhtikuun loppuun yhteensä 22 kirjaa. Se on aika huima määrä, kun miettii, että koko viime vuonna luin yhteensä 30 kirjaa! Se määrä onneksi ylittyy tänä vuonna helposti. Toki, ei se määrä vaan laatu ja niin edelleen, mutta minulle tuo määrä on tällä hetkellä tärkeä asia, ja olen iloinen että saan enemmän luetuksi kuin pariin viime vuoteen. Ja eihän se poissulje sitä laatuakaan onneksi!

IMG_20200405_165127_271


T a m m i k u u:

Luetut:
Christopher Paolini: Kulkuri, noita ja lohikäärme
Debbie Tung: Book love
Ulla Donner: Sontaa
Sivuja: 435 

Kuunnellut:
Carrie Fisher: Shockaholic
Märtha Louise & Elisabeth Nordeng: Herkäksi syntynyt
Kelsey Miller: I'll Be There For You
Tunteja: 20hH e l m i k u u:

Luetut: 
Debbie Tung: Quiet Girl in a Noisy World
Ari Folman & David Polonsky: Anne Frankin päiväkirja
Sivuja: 337

Kuunnellut:
Heather Morris: Auschwitzin tatuoija
Tunteja: 6h 54minM a a l i s k u u:

Luetut:
Katie O'Neill: The Tea Dragon Festival
Sayaka Murata: Lähikaupan nainen (e-kirja)
Sivuja: 262

Kuunnellut:
Heather Morris: Cilkan tarina
Tunteja: 11h 18minH u h t i k u u:

Luetut:
Tove Jansson: Taikatalvi
Brian K. Vaughan & Fiona Staples: Saga Vol. 9
Kevin Panetta & Savanna Ganucheau: Bloom
J. K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja viisasten kivi, kuvitettu laitos
Marjorie Liu & Sana Takeda: Monstress Vol 1.
Christopher Dell: Noituus, magia ja okkultismi, kuvitettu historia
Claire Castillon: Pieni sydän jaksaa rakastaa
Sivuja: 1635

Kuunnellut:
Maike Wetzel: Tyttö joka löytyi
Colson Whitehead: Nickelin pojat
Paolo Giordano: Tartunnan aikaan
Tunteja: 10h 33min

IMG_20200415_154519_931


Vuosi alkoi aika kivasti lukien, mutta helmikuu ja maaliskuu olivat vähän alavireisiä lukemisen suhteen. Pitkät äänikirjat veivät oikeastaan sen verran keskittymistä, että itse lukeminen jäi sitten muutamaan sarjakuvaan ja lyhyeen e-kirjaan. Huhtikuu sen sijaan oli todella pitkään aikaan tosi hyvä lukukuukausi minulle! Osallistuin kahteen lukuhaasteeseen, Magical Readathoniin eli O.W.L.seihin ja yhden viikonlopun ajan Stay Home Reading Rushiin. Molempien aikana luin neljä kirjaa, joista yksi kirja oli päällekäinen molempiin haasteisiin.

Lukemiseni on muuttunut äänikirjojen suhteen melko paljon. ennen kuuntelin maks 2 tietokirjaa vuodessa, mutta nyt olen kuunnellut kevään aikana jo 8 äänikirjaa, ja myös fiktiivisiä kirjoja! Auschwitzin tatuioijan lukija Markus Niemi oli todella miellyttävä, joten kuuntelin heti perään hänen lukemana myös Cilkan tarinan. Sitten etsin itse lukijan tiedoilla lisää kuunneltavaa, ja päädyin uutukaiseen Nickelin poikiin, joka oli itse asiassa melko samankaltainen tarina kuin nuo kaksi aiempaa, ja toimi siksi myös erittäin hyvin saman henkilön lukemana.

Luin myös pitkästä aikaa e-kirjan! En yleensä lue niitä koska en omista mitään erillistä lukijaa, ja olen ajatellut etten jaksa lukea kännykän näytöltä. Lähikaupan nainen on hyvin lyhyt kirja, mutta ei tuntunut sopivan äänikirjaksi, niin luin sen sitten lopulta kännykän näytöltä e-kirjana, ja toimi hyvin! Tuntui mukavalle lukea kirjaa pitkästä aikaa vain näytöltä, kirja tuntui etenevän nopeasti ja vielä kun kirja oli noinkin koukuttava kuin tuo, en malttanut laskea sitä (tai siis kännykkää) käsistäni. Tästä lähtien en siis enää vieroksu e-kirjojakaan, ne tuntuvat etenevän jopa nopeammin kuin fyysiset kirjat.

Alkuvuoden parhaimpia kirjoja on melkein vaikea sanoa, sillä annoin suurimmalle osalle 4 tähteä. Jos nyt muutaman mainitakseni, niin alkuvuoden parhaisiin kirjoihin lukeutuu Millerin tietokirja Frendeistä I'll be There For You, Morrisin Auschwitzin tatuoija, Muratan Lähikaupan nainen, Vaughanin Sagan yhdeksäs osa ja tietenkin Rowlingin Harry Potter ja viisasten kivi, kuvitettuna, joka oli ainoa viiden tähden kirja.

Hieno alkuvuosi, toivottavasti jatkuu yhtä hyvin! Mitkä ovat teidän alkuvuoden parhaat lukemanne tai kuuntelemanne kirjat?

3 kommenttia:

 1. Onpas ihana idea päivittää luettuja kirjoja näin! Itsellä ollut hyvin vaikeaa miettiä, miten käsittelisi kaikkia luettuja, koska ei kuitenkaan jokainen pääse blogin puolelle. Minulla ei vieläkään ole kokemusta äänikirjojen kuuntelusta, nyt varmaan olisi aika jo kokeilla. Pitäisi vain löytää joku tarpeeksi kiinnostava...
  ps. Aivan super suloinen kisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet ovat siirtyneet tällaisiin isoihin monen kuun postauksiin, ja itsekin olen joskus kokeillut tällaista ennenkin, ja ajattelin nyt ainakin tämän vuoden mennä tällä :) Kiva juuri sen takia, että tulee edes vähän listattua mitä ja kuinka paljon sivuja, sillä tykkään kuitenkin loppuvuodesta niitä tilastoja katsella, mutta sitten ei jaksa enää käydä koko vuoden sivumääriä läpi :D Itselleni helpoimpia äänikirjoja aloittaa olivat tietokirjat, ja nimenomaan omaelämäkerrat, joissa lukijana on itse kirjoittaja. Mm. Veitolan kirja toimii hyvin :) Ja kiitos, hän on Luna :D <3

   Poista
  2. Totta, se on suuri homma tehdä vuoden lopussa kaikista luetuista kirjoista listausta. En osaa sanoa, mitä aion itse tehdä. Enemmän minua kiinnostaa nyt äänikirjat! Taidanpa siis laittaa työn alle tuon Veitolan kirjan :) Kiitos vinkistä!
   Luna on todella suloinen. Itsellä ei enää kissoja, onneksi vanhemmilla saa käydä silittelemässä kissoja, Minniä ja Iinestä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! <3